…and always wear your invisible crown

Nu iti poti ajusta anumite situatii in viata insa iti poti ajusta atitudinea conform acelor situatii. Acesta este un concept sustinut de Zig Ziglar, unul dintre cei mai faimosi speakeri motivationali. And he was right.

Atitudinea nu este o solutie, as mai adauga eu, atitudinea este SOLUTIA.

Toata viata ta este setata in functie de atitudinea pe care o adopti vis a vis de modul in care traiesti, toate alegerile tale, reusitele, insuccesele sunt definite de atitudinea cu care alegi sa le percepi si sa le tratezi.

Ai o atitudine de catigator? Vei avea o viata in care te vei simti castigator chiar daca vei avea cum e normal si esecuri.

Ai o atitudine de pierzator? Vei avea o viata in care te vei simti pierzator chiar daca vei avea cum e normal si reusite.

Atitudinea este ceea ce te seteaza ca si persoana si cand zic atitudine nu ma refer la aroganta (lucru des intalnit in Romanica) ma refer la pozitivism, incredere, determinare, respect fata de tine si fata de ceilalti, caliate umana… mai precis tot ceea ce iti poti seta mental pentru a te plasa pe lista fericitilor castigatori ai acestei vieti. Daca ai constant o problema cu cei din jurul tau, daca ai conflicte frecvente si o nemultumire perpetua fata de tot ceea ce te inconjoara inseamna ca ai o problema de atitudine, de perceptie. Am intalnit o multime de oameni nefericiti din nimic, mereu nemultumiti, mereu tristi, mereu nervosi, mereu ofticati pe cineva sau ceva. Toti aveau o problema de atitudine.Aboslut toti gaseau problemele in ceilalti, niciodata in ei. Absolut toti erau siguri ca viata lor ar fi fost mai buna in alt context, cu un alt loc de munca, cu alti sefi, cu alti colegi, cu alt iubit, in alta tara, cu alta masina, etc. Absolut niciunul nu constientiza ca in orice alt context ar fi fost la fel de mizerabili cu aceeasi atitudine.

Seteaza-ti o atitudine potrivita fata de situatiile pe care le intalnesti in viata si fata de viata insasi. Asta, din punctul meu de vedere este secretul.

and always wear your invisible crown 🙂

crown

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s